Friptura de curcan cu sos de afine

Printeaza

Friptura de curcan cu sos de afine din:

Ingrediente:Friptura_de_curcan_cu_sos_de_afine

  • 400 g file de piept de curcan
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă nucşoară
  • sare
  • 150 g afine congelate
  • 5 mere
  • 1 lingură zahăr tos
  • 1-2 linguri coniac

 

Mod de preparare:

Speli mere apoi le tai in bucati si le indepartezi casetele cu seminţe. Storci merele în storcător şi pui într-o cratiţă, pe foc mediu, afinele congelate, circa 200 ml suc proaspăt de mere şi zahărul.

Incălzeşti uşor, până când zahărul se dizolvă, apoi laşi să fiarbă timp de 5 minute.

După ce s-a răcit, torni coniacul, pasezi sosul şi îl păstrezi în frigider.

Speli pieptul de curcan, îl usuci între şervete şi îl ungi cu ulei, după care îl presari cu nucşoară şi puţină sare. Il înveleşti în hârtie de copt şi îl aşezi într-o tavă cu puţină apă, în cuptor, la foc mediu.

Coci pieptul de pui pentru 35-40 de minute. Desfaci folia şi îl laşi să se rumenească 10 minute în cuptor, iar dacă ţi-a mai rămas suc de mere, îl poţi unge puţin.

Tai pieptul de curcan în felii şi îl serveşti cu sosul rece de mere şi afine.

Friptura de curcan cu sos de afine

Friptura_de_curcan_cu_sos_de_afine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.