Friptură de curcan cu struguri
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de curcan cu: vin rose, usturoi, unt, sare, piper negru, cimbru uscat, muguri de pin, struguri.
Ingrediente:
- 100 ml vin rose
- 2 kg pulpe de curcan
- o căpăţână usturoi
- 200 g unt
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat şi boabe
- cimbru uscat şi măcinat
- 100 g muguri de pin
- 1-2 ciorchini struguri
Mod de preparare:
Se spală pulpele de curcan cu apă rece, se porţionează si se împănează cu usturoi si cubuleţe de unt, după ce s-au crestat cu vârful cuţitului.
Se aranjează în tavă şi se condimentează cu sare, piper boabe şi măcinat, cimbru şi se stropesc cu vin. Se acoperă si se lasă la rece câteva ore.
Se curăţă între timp strugurii, se spală bine şi se călesc 1-2 minute în unt, împreună cu mugurii de pin.
După ce au stat la rece pulpele de curcan, se scot din frigider si se bagă în cuptor, la 150°C. Se stropesc din când în când cu sosul din tavă şi, spre sfârşit, după ce s-au rumenit, se adaugă strugurii si mugurii de pin căliţi. Se mai lasă câteva minute în cuptor, apoi se scot şi se servesc.
Friptură de curcan cu struguri
Pofta buna!