Friptura de curcan in sos de legume
PrinteazaFriptura de curcan in sos de legume din: piept de curcan, sare, bacon, ulei, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, foi de dafin, boabe de piper, boabe de ienibahar, cimbru, lamaie, supa de legume, smantana, faina, piper alb, zahar, otet, unt.
- 500 g piept de curcan
- sare
- 3 felii bacon
- 2 linguri ulei
- 2 morcovi
- 150 g telina
- 1 radacina de patrunjel
- 1 ceapa
- 2 foi de dafin
- 6 boabe piper
- 4 boabe ienibahar
- 2 fire cimbru
- 1/2 lamaie
- 500 ml supa de legume
- 250 ml smantana
- 1-2 lingurite faina
- piper alb macinat
- putin zahar
- putin otet
- 50 g unt
Mod de preparare:
Se sărează carnea şi se leagă cu aţă, ca să-şi păs¬treze forma. Se taie cuburi baconul. Se prăjeşte carnea de jur-împrejur, la foc iute; se adaugă baconul, se prăjeşte şi se aşază într-o tavă, împreună cu carnea. Se aşază de jur-împrejur legumele rase şi ceapa tocată,lămâia tăiată felii.
Se toarnă deasupra jumătate din cantitatea de supă; se acoperă şi se înăbuşă 45 min. in cuptorul încins la 180 °C.
Se adaugă la carne jumătate din cantitatea de unt, eventual şi supă şi se mai înăbuşă cca 30 min. Se scoate apoi carnea, se taie aţele şi se păstrează carnea la cald. Se scot din sos mirodeniile şi lămâia şi se pasează sosul.
Se adaugă restul de supă, smântână şi făina şi se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min. Se adaugă la final oţet şi zahăr şi nu se lasă să mai fiarbă. Se taie carnea felii şi se încălzeşte în sos. Se aşază pe farfurii şi felii de lămâie. Se garniseşte cu găluşte, cartofi fierţi sau paste.
Friptura de curcan in sos de legume
Pofta buna!