Friptura de curcan la cuptor
PrinteazaFriptura de curcan la cuptor din: curcan, unt, portocale, supa de pasare, sare, piper.
- 1 curcan de 6-8 kg
- 120 g unt moale
- 3 portocale
- 1,5 litri supa de pasare
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curaţa pasarea foarte bine, se taie gâtul si se îndeparteaza maruntaiele, care se taie marunt. Se asaza pasarea în tava de copt, cu pieptul în sus, se umple cu maruntaiele taiate si se unge cu amestec de unt, sare si piper. Se acopera cu o folie de aluminiu.
Se pun în tava 500 ml de supa si se da la cuptor, udând pasarea la fiecare 30 de minute cu sos din tava. Pe masura ce lichidul din vas se evapora, se adauga din rezerva.
Dupa 2 ore de coacere, se înlatura folia de aluminiu si se pun în tava cele trei portocale, curaţate foarte bine de coaja si de filamentele albe.
Se lasa la cuptor înca doua ore si apoi se ţine 30 de minute în afara cuptorului, înainte de a taia carnea.
Friptura de curcan la cuptor
Pofta buna!