Friptura de gaina
PrinteazaFriptura de gaina din: carne de gaina, faina, usturoi, bulion, boia, piper, ulei, ceapa, vin, rosii, cimbru, sare.
- 900 g carne de găină
- 40 g făină
- 20 g usturoi
- 60 g bulion
- 5 g boia de ardei
- 9 g piper
- 100 ml ulei
- 150 g ceapă
- 200 ml vin alb
- 150 g roşii
- 3 g cimbru
- sare
Mod de preparare:
Cureţi găina, o speli, o tranşezi, o sărezi, dai carnea prin făină şi o prăjeşti în ulei bine încins, alături de ceapa tăiată în rondele şi usturoiul tocat mărunt.
Adaugi bulionul desfăcut cu vin, piperul, cimbrul, boaiua de ardei şi sarea. Adaugi apoi feliile de roşii (fără pieliţe şi sâmburi) şi le mai laşi să dea într-un clocot mic timp de 20 de minute sau le poţi pune într-un vas care merge la cuptor, unde le mai laşi circa 40- 50 de minute.
Pofta buna!