Friptură de gască cu usturoi
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de gasca din: gasca, untura de gasca, cimbru, sare si piper.
- 1 gâscă
- 3 ceşti untură de gâscă
- 4 căţei de usturoi
- 6 frunzuliţe de cimbru proaspăt
- 1 linguriţă sare
- 1 lingură piper negru râşnit
Mod de preparare:
Tranşează gâscă, păstrând pulpele şi pieptul. Foloseşte doar pulpele şi pieptul. Desfa pieptul în două, lăsându-i sternul şi pielea întregi. Presară carnea cu sare şi piper, după gust, şi las-o să se odihnească 45 de minute la temperatura camerei.
Pune bucăţile de carne, untura, cimbrul şi usturoiul tăiat feliuţe într-un vas şi coace-le circa 50 de minute. La sfârşit, carnea trebuie să fie moale.
Transferă bucăţile de gâscă şi grăsimea într-un vas de dimensiuni medii. Lasă-le să se răcească la temperatura camerei. Acoperă vasul cu folie alimentară şi pune-l în frigider. Lasă-l să stea între cel puţin 24 de ore şi cel mult 4 săptămâni.
Inainte de a servi friptura, curăţă bucăţile de untură şi îndepărtează-le pielea, precum şi orice urmă de grăsime, încălzindu-le uşor pe foc şi punându-le la scurs pe hârtie absorbantă. Preparatul se poate servi atât cald, cât şi rece.
Friptură de gâscă
Pofta buna!