Friptura de gasca in sos

Printeaza

O reteta gustoasa de friptura de gasca cu: maghiran, oregano, sare, piper mozaic, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi, patrunjel.

Ingrediente:Friptura de gasca in sos

  • 800 g pulpe de gâscă
  • maghiran
  • oregano
  • sare grunjoasă
  • piper mo­zaic boabe şi măcinat
  • 150 ml vin roşu
  • ulei de măsline
  • 400 g dovleac
  • 50 g unt
  • orez pentru garnitură
  • 2 morcovi
  • o legătură pătrunjel

Mod de preparare:

Se amestecă oregano, ma­ghiran, piper, sare, ulei şi unt topit şi se ung bucăţile de car­ne. Se bagă în cuptor, la foc potrivit, si se stropesc din când în când cu sosul din tavă.

Separat, se curată dovlea­cul, se taie cubulete si se pune să fiarbă în apă cu sare. Se scoate apoi, se scurge şi se pasează. Piureul se toarnă peste carnea din tavă. Orezul se fierbe cu mor­covii. La final, se pune şi pătrunjelul tocat.

Pulpele de gâscă se servesc cu sosul de dovleac şi cu orez.

Friptura de gasca in sos

Friptura de gasca in sos

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.