Friptura de gasca in sos
PrinteazaO reteta gustoasa de friptura de gasca cu: maghiran, oregano, sare, piper mozaic, vin rosu, ulei de masline, dovleac, unt, orez, morcovi, patrunjel.
- 800 g pulpe de gâscă
- maghiran
- oregano
- sare grunjoasă
- piper mozaic boabe şi măcinat
- 150 ml vin roşu
- ulei de măsline
- 400 g dovleac
- 50 g unt
- orez pentru garnitură
- 2 morcovi
- o legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se amestecă oregano, maghiran, piper, sare, ulei şi unt topit şi se ung bucăţile de carne. Se bagă în cuptor, la foc potrivit, si se stropesc din când în când cu sosul din tavă.
Separat, se curată dovleacul, se taie cubulete si se pune să fiarbă în apă cu sare. Se scoate apoi, se scurge şi se pasează. Piureul se toarnă peste carnea din tavă. Orezul se fierbe cu morcovii. La final, se pune şi pătrunjelul tocat.
Pulpele de gâscă se servesc cu sosul de dovleac şi cu orez.
Friptura de gasca in sos
Pofta buna!