Friptura de ied cu migdale
PrinteazaFriptura de ied cu migdale din: carne de ied, faina, usturoi, ulei, sare, pesmet, migdale, ficat de ied, piper, sofran, otet, sherry.
- 1 kg carne curăţată de ied
- 2-3 linguri de făină
- 6 căţei de usturoi
- 75 ml ulei de măsline
- sare
- 2 linguri de pesmet
- 100 g migdale
- 1 ficat de ied
- piper
- un vârf de cuţit de şofran
- 2 linguri de oţet de sherry
- 175 ml sherry
Mod de preparare:
Carnea se taie în cuburi mari şi se dă prin făină. Se curată 3 căţei de usturoi şi se perpelesc în ulei într-un ceaun mare. Se scot şi se pun deoparte.
Se prăjeşte carnea portionată în ceaun, se sărează şi se adaugă o jumătate din cantitatea de usturoi şi se prăjeşte împreună cu carnea timp de 2 minute.
Intr-o tigaie separată se prăjeşte restul usturoiului împreună cu pesmetul, cu migdalele decojite şi cu ficatul bine curătat. La final se toarnă totul într-un mojar şi se zdrobeşte împreună cu puţin piper, şofran şi oţet.
Pasta se amestecă cu carnea. Peste sherry se toarnă aproximativ 150 ml de apă. Carnea se lasă la marinat în sherry circa 15 minute, până se frăgezeşte, iar sosul se îngroaşă.
Friptura de ied cu migdale
Pofta buna!