Friptura de ied marianta cu iaurt si menta
PrinteazaFriptura de ied marianta cu iaurt si menta din: pulpa de ied, iaurt, usturoi, oregano, menta, rozmarin, sare, piper, vin alb.
Ingrediente:
- 1 pulpă ied
- 300 ml iaurt
- 3-4 căţei de usturoi
- oregano
- mentă
- rozmarin
- sare
- piper
- 1/2 l vin alb
Mod de preparare:
Speli pulpa de ied, o cureţi de pieliţe şi o tai bucăţi. Pentru sosul de marinată amesteci iaurtul cu usturoiul pisat, sare, piper, oregano, mentă şi rozmarin.
Torni amestecul rezultat peste carne şi dai la rece pentru cel puţin 3-4 ore. Răstorni apoi carnea în tavă, cu sosul în care a stat la marinat.
Adaugi 500 ml vin alb şi dai la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 1 oră. Când scade sosul din tavă şi carnea este rumenită deasupra, scoţi friptura din cuptor şi o poţi servi.
Pofta buna!