Friptura de iepure cu slanina
PrinteazaFriptura de iepure cu slanina din: iepure, slanina, unt, otet, morcov, patrunjel, ceapa, piper, orez, varza.
- spinarea cu pulpele unui iepure marinat
- slănină
- 2 linguri unt
- oţet de vin
- morcov
- pătrunjel
- 2 cepe
- 15 boabe piper
- 3-4 foi de dafin
- orez
- varzâ
Mod de preparare:
Iepurele scos din marinată îl spălăm bine, îl tăiem pentru a rămâne numai spinarea cu pulpele, îl sărăm şi îl împănăm cu bucăţi de slănină.
Pregătim o tavă cu 2 linguri unt, 4 linguri oţet de vin, şi tot atâta apă; mai punem felii de morcov, pătrunjel, 2 cepe tăiate solzişori, 15 boabe de piper şi 3-4 foi de dafin.
Deasupra punem spinarea cu pulpele şi dăm tava la cuptor.
Când este friptă, tăiem carnea bucăţi şi o aranjăm pe un platou astfel, încât să reconstituie spinarea cu pulpele iepurelui pe lateral.
Se strecoară sosul rămas şi se toarnă peste friptură. Garnisim cu orez şi varză tocată.
Pofta buna!