Friptura de iepure cu telina
PrinteazaFriptura de iepure cu telina din: carne de iepure, ulei, ceapa, morcov, rosii, telina.
- 1 kg carne de iepure
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 1 morcov
- rosii
- 1 kg telina
Mod de preparare:
Se taie bucăţi 1 kg carne de iepure (pulpe şi spate) şi se înăbuşă în 50 ml ulei cu puţină apă, 30-40 minute, adăugând apă din când în când. Se scoate carnea, iar în sosul din cratiţă se înăbuşă 2 cepe tocate, 1 morcov ras şi 2-3 roşii.
Se pune carnea în cratiţă şi se lasă să fiarbă. Se înăbuşă separat în ulei şi apă 1 kg ţelină curăţată şi tăiată felii subţiri. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ţelina, sare şi piper şi se dă vasul la cuptor 20 minute.
La final se presară 1 legătură pătrunjel tocat şi se serveşte cu orez sau piure.
Pofta buna!