Friptura de iepure cu telina

Printeaza

Friptura de iepure cu telina din: carne de iepure, ulei, ceapa, morcov, rosii, telina.

Ingrediente:Friptura de iepure cu telina

  • 1 kg carne de iepure
  • 50 ml ulei
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • rosii
  • 1 kg telina

 

Mod de preparare:

Se taie bucăţi 1 kg carne de iepure (pulpe şi spate) şi se înăbuşă în 50 ml ulei cu puţină apă, 30-40 minute, adăugând apă din când în când. Se scoate carnea, iar în sosul din cratiţă se înăbuşă 2 cepe tocate, 1 morcov ras şi 2-3 roşii.

Se pune carnea în cratiţă şi se lasă să fiarbă. Se înăbuşă separat în ulei şi apă 1 kg ţelină curăţată şi tăiată felii subţiri. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă ţelina, sare şi piper şi se dă vasul la cuptor 20 minute.

La final se presară 1 legătură pătrunjel tocat şi se serveşte cu orez sau piure.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.