Friptura de iepure cu vin si mirodenii
PrinteazaFriptura de iepure cu vin si mirodenii din: iepure, sare, piper, boia, ienibahar, coriandru, boabe de mustar, cimbru, dafin, usturoi, ulei, vin, ceapa, morcovi.
- 1 iepure
- sare
- piper
- boia dulce
- ienibahar
- coriandru
- boabe de muştar
- cimbru
- frunze de dafin
- 3-4 căţei de usturoi
- 5 linguri cu ulei de măsline
- 100 ml vin alb
- 1 ceapă
- 2 morcovi
Mod de preparare:
Se spală iepurele, se condimentează cu sare, piper, boia pentru culoare, ienibahar, coriandru şi puţin cimbru.
Se aşază carnea într-o tavă, se toarnă ulei şi vin, se adaugă câteva frunze de dafin şi usturoiul feliat.
Se lasă carnea să se marineze la rece, timp de 3-4 ore, după care se pune în tavă ceapa tocată peştişori şi morcovul tăiat rondele, apoi se pune tava în cuptor.
Din când în când se stropeşte friptura cu sosul din tavă.
Pofta buna!