Friptura de iepure impanat cu usturoi
PrinteazaFriptura de iepure impanat cu usturoi din: iepure, usturoi, ulei, slanina, vin, sare, dafin, piper, otet, usturoi, ceapa, sare.
- 1 iepure
- 6-8 căţei de usturoi
- 1 ceaşcă cu ulei
- slănină
- 1 pahar cu vin
- sare
- foi de dafin
- piper boabe
- 1/2 l oţet
- usturoi
- ceapă
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Cuirăţaţi carnea de resturile de oase mici şi păr; spălaţi iepurele în apă multă şi aşezaţi-1 în marinată. Folosiţi şi inima, ficatul şi rinichii.
Faceţi marinata într-un vas larg: 2 1 apă rece, 1/2 1 oţet, sare, 3-4 foi de dafin, 1 ceapă tăiată în felii şi usturoi necurăţat, amestecate cu lingura de lemn.
Puneţi carnea în zeama de marinat, lăsaţi 24 ore.
Pregătiţi tava de friptură: turnaţi uleiul, împănaţi pulpele şi spatele iepurelui cu usturoi şi slănină şi aşezaţi-l în tavă. Turnaţi peste came 1 cană cu apă caldă sau cu marinată, adăugaţi: piper boabe, foi de dafin şi puţină sare.
Puneţi tava în cuptor la foc potrivit pentru 1 oră.
Adăugaţi vinul, stropiţi friptura cu sosul în care se face, întoarceţi cu grijă iepurele sau tranşaţi-1 cu lama ascuţită a unui cuţit. Continuaţi frigerea 1/2 oră, stingeţi focul.
Serviţi friptura lângă legume fierte (morcovi şi cartofi) şi salată de sezon. Este bun vinul roşu detas.
Pofta buna!