Friptura de iepure cu legume din: pulpe de iepure, cartofi, morcovi, vin, cimbru, sare, piper. Ingrediente: 4 pulpe de iepure 300 g cartofi 2 morcovi 4 roşii 1 pahar vin cimbru proaspăt sare piper Mod de preparare: Speli carnea şi o laşi să se scurgă pe un şervet absorbant. Cureţi legumele, le speli […]
Friptura de iepure
PrinteazaFriptura de iepure din: iepure, ceapa, pasta de tomate, ulei, sare, apa, vin, usturoi, foi de dafin, otet.
- 1 iepure
- 2 cepe
- 100 g pastă de tomate
- ulei
- sare
Pentru marinat:
- 500 ml apă
- 1 pahar cu vin
- 1 căpăţână de usturoi
- 3-4 foi de dafin
- 3 linguri cu oţet
Mod de preparare:
Tranşează iepurele, după care pune-l la marinat 4 ore. Rumeneşte uşor bucăţile de iepure.
Din când în când stopeşte cu apă sau zeamă de carne. Căleşte ceapa tocată. Stinge cu pasta de tomate şi presară sare.
Toarnă sosul peste friptură de iepure. Lasă la cuptor, să scadă puţin.
Pofta buna!
Poate iti place si:
Friptura de iepure impanat cu usturoi
Friptura de iepure impanat cu usturoi din: iepure, usturoi, ulei, slanina, vin, sare, dafin, piper, otet, usturoi, ceapa, sare. Ingrediente: 1 iepure 6-8 căţei de usturoi 1 ceaşcă cu ulei slănină 1 pahar cu vin sare foi de dafin piper boabe 1/2 l oţet usturoi ceapă foi de dafin sare Mod de preparare: Cuirăţaţi […]
Pofta buna!
Cand eram mica nu mancam carne de iepure, dar am renuntat la prejudecati in favoarea gustului bun. Carnea de iepure e foarte frageda, O sa fac in curand iepure la cuptor.