Friptură de linte

Printeaza

Friptură de linte

Ingrediente:Friptură de linte

  • 1 cană linte roşie
  • 4 cepe
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 2 ouă
  • 2 linguri făină integrală
  • 2 linguri fulgi de ovăz
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 lingură vegeta
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Lintea se alege, se spală şi se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote, apa se aruncă şi se înlocuieşte cu alta fierbinte. Lintea fierbe în aproximativ 30 de minute. Se scurge şi se mixează, între timp, ceapa se toacă mărunt şi se înăbuşă la foc mic cu apă şi ulei.

Intr-un bol mare, se amestecă lintea pastă, ceapa înăbuşită, usturoiul pisat şi se condimentează cu vegeta, cimbru şi pastă de tomate. Se omogenizează bine cu ouăle. Compoziţia obţi­nută se pune într-un vas de Jena, uns şi tapetat cu pesmet, se dă la cuptorul încălzit, aproximativ 45-50 de minute.

Se scoate tava din cuptor şi se taie friptura în forme dreptunghiulare, care se servesc cu diferite garnituri de legume sau salate.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.