Friptura de manzat cu mere

Printeaza

Friptura de manzat cu mere din: pulpa de manzat, mere, ceapa, rozmarin, rachiu, unt, ulei, sare, piper, faina.

Ingrediente:Friptura de manzat cu mere

  • o bucata de pulpa de manzat (800 g)
  • 8 mere
  • 2 cepe
  • o crenguta de rozmarin
  • 2 linguri rachiu
  • 30 g unt
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 200 g faina

 

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180C.Puneti uleiul la incins intr-o forma de tuci sau jena si rumeniti carnea legata cu sfoara de bucatarie pe toate partile, apoi scoateti-o din forma si aruncati uleiul in care s-a prajit.

Curatati cepele si taiati-le rondele, spalati merele si stergeti-le bine cu un servet.

Preparati aluatul pentru lipit amestecati faina cu 150-200 ml de apa, pe care-o turnati putin cate putin, pana ce obtineti un aluat gros si neted.

Asezati rondelele de ceapa pe fundul formei, puneti deasupra carnea si de jur imprejur merele intregi, turnati rachiul, presarati bucatele de unt, sarati, piperati, asezati peste carne crenguta de rozmarin si acoperiti forma cu un capac.

Formati din aluat un sul lung si puneti-l de jur-imprejur, peste capac si cratita, apasandu-l cu degetele ca sa se lipeasca bine.

Dati carnea la cuptor si lasati-o circa 40 de minute sa se patrunda.

Cand e gata, taiati cu un cutit sulul de aluat, luati capacul si serviti friptura direct din forma.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.