Friptură de miel cu cimbru si busuioc

Printeaza

Friptură de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper, condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc.

Ingrediente:Friptura_de_miel_cu_cimbru_si_busuioc

  • 1 pulpa de miel (de circa 2 kg)
  • 10 catei de usturoi
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingura baza pentru mancaruri
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingura grasime de porc sau 3 linguri de ulei
  • 200 ml vin rosu natural
  • 1 lingura de cimbru uscat
  • 2 fire de busuioc verde

 

Mod de preparare:

Cureţi pulpa de miel de pieliţe, apoi o aşezi într-o tavă de friptură. Tai mici buzunare în carne, în care introduci jumătate dintre căţeii de ustu­roi curăţaţi şi zdrobiţi. Restul de usturoi îl faci mujdei şi îl amesteci cu sarea, piperul, baza pentru mâncăruri, cimbrul şi busuiocul tăiat mărunt.

Torni vinul peste carne, apoi ungi pulpa de miel cu sosul de usturoi şi mirodenii, pe toată suprafaţa. Introduci tava în cuptorul încălzit dinainte şi coci timp de 2-2,5 ore la foc mediu, în funcţie de preferinţă.

Friptură de miel cu cimbru si busuioc

Friptura_de_miel_cu_cimbru_si_busuioc

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.