Friptură de miel cu cimbru si busuioc
PrinteazaFriptură de miel cu cimbru si busuioc din: pulpa de miel, usturoi, piper, condimente, sare, ulei, vin rosu, cimbru si busuioc.
- 1 pulpa de miel (de circa 2 kg)
- 10 catei de usturoi
- 1 lingurita de piper
- 1 lingura baza pentru mancaruri
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingura grasime de porc sau 3 linguri de ulei
- 200 ml vin rosu natural
- 1 lingura de cimbru uscat
- 2 fire de busuioc verde
Mod de preparare:
Cureţi pulpa de miel de pieliţe, apoi o aşezi într-o tavă de friptură. Tai mici buzunare în carne, în care introduci jumătate dintre căţeii de usturoi curăţaţi şi zdrobiţi. Restul de usturoi îl faci mujdei şi îl amesteci cu sarea, piperul, baza pentru mâncăruri, cimbrul şi busuiocul tăiat mărunt.
Torni vinul peste carne, apoi ungi pulpa de miel cu sosul de usturoi şi mirodenii, pe toată suprafaţa. Introduci tava în cuptorul încălzit dinainte şi coci timp de 2-2,5 ore la foc mediu, în funcţie de preferinţă.
Friptură de miel cu cimbru si busuioc
Pofta buna!