Friptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin
PrinteazaFriptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin din: pulpa de miel, rozmarin, usturoi, coaja de portocala si ulei de masline.
- 1 pulpa de miel cu os (aproximativ 1,5 kg)
- 1 legatura de rozmarin proaspat
- 4-5 catei de usturoi
- coaja rasa de la 1 portocala
- 4 linguri ulei de masline, plus extra pentru uns
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220°C. Unge cu puţin ulei de măsline o tavă încăpătoare. Mărunţeşte într-un mojar cu pistil usturoiul, 1 mână frunze de rozmarin (păstrează 2-3 crenguţe) şi coaja rasă de portocală. Adaugă restul de ulei de măsline şi pisează în continuare, până obţii consistenţa unei paste. Adaugă sare de mare şi piper proaspăt măcinat, după gust.
Masează pulpa de miel cu sosul astfel obţinut şi aşaz-o în tavă. Taie crenguţele de rozmarin rămase în bucăţi de 2-3cm. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit de legume, fă câteva mici crestături în pulpa de miel (nu mai adânci de 1 cm) şi înfige în acestea crenguţele de rozmarin. Dacă ai timp, lasă carnea la marinat cel puţin 1 oră. Dă-o apoi la cuptor, timp de 20 de minute.
După ce s-a rumenit carnea, scade temperatura cuptorului la 160°C, acoperă tava cu folie de aluminiu şi las-o încă o oră, ca să se pătrundă. Când friptura este gata, scoate-o din cuptor şi las-o să se odihnească 10 minute, înainte de a o felia.
Friptura de miel cu coaja de portocala si rozmarin
Pofta buna!