Friptura de miel la tava cu usturoi si sos
PrinteazaFriptura de miel la tava cu usturoi si sos din: unturaa, sare, usturoi, pulpa de miel.
- un kilogram carne de miel
- 50 g untură
- sare
- o căpăţână mică de usturoi
Mod de preparare:
Carnea (pulpă de miel) se spală şi se sărează, după care se lasă să-şi tragă câtă sare vrea timp de o jumătate de oră, apoi se crestează şi se împănează cu bucăţele de usturoi (jumătate din cantitate).
Tava se unge cu untură, se aşază pulpele de miel în tavă, se toarnă deasupra puţină apă şi se pune la cuptor, la foc mic, scoţând din când în când tava din cuptor şi stropind carnea cu sosul din tavă.
După 40-50 de minute, se măreşte focul, pentru ca pulpele să prindă crustă. Se scoate carnea din tavă, se mai pune puţină apă, ca să se mai subţieze sosul, se adaugă restul de usturoi pisat şi se toarnă într-un vas mai mic care se pune să fiarbă pe foc potrivit.
După câteva clocote, zeama se trece prin sită şi se serveşte alături de friptură.
Pofta buna!