Friptura de miel cu masline
PrinteazaFriptura de miel cu masline din: miel, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin rosu, rosii, zahar brun, cimbru, sare, piper, masline negre, piure de cartofi si sos pesto.
- 4 linguri cu ulei de măsline
- 900 g carne de miel tăiată în cuburi
- 2 cepe, tăiate mărunt
- 2 căţei de usturoi
- 100 ml vin roşu
- 2×400 g roşii din conservă, tocate
- un vârf de cuţit mare cu zahăr brun
- o mână de crenguţe de cimbru proaspăt
- sare şi piper negru
- 100 g măsline negre, scurse
- piure de cartofi şi sos pesto, pentru a servi
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 150°C. Pune pe foc o cratiţă mare, termorezistentă, şi încălzeşte-o bine. Adaugă jumătate din canţitatea de ulei şi prăjeşte mielul, până devine auriu. Transferă-l pe un platou.
Adaugă uleiul rămas şi încinge-l. Prăjeşte ceapa şi usturoiul timp de aproximativ 5 minute, sau până se înmoaie. Adaugă vinul roşu şi lasă să dea în clocote câteva minute. Amestecă bine în partea de jos, ca să nu se ardă.
Pune carnea în cratiţă, adaugă roşiile tocate, zahărul şi aproape tot cimbrul. Condimentează cu piper negru proaspăt măcinat. Adu la fierbere pe foc, apoi acoperă cratiţa, introdu-o în cuptorul preîncălzit şi coace timp de 1 oră şi 30 de minute.
Adauga maslinele, amesteca si fierbe inca 20 de minute. Presara frunzele de cimbru proaspete rămase şi asezonează după gust. Serveşte cu piure de cartofi, aromat cu un pic de pesto.
Friptura de miel cu masline
Pofta buna!