Friptura de miel cu prune

Printeaza

Friptura de miel cu prune din: pulpa de miel, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper, prune, rosii, vin alb, ulei, rozmarin.

Ingrediente:Friptura_de_miel_cu_prune

  • o pulpă miel
  • 2 crenguţe cimbru uscat
  • 6 căţei usturoi
  • o lingură ulei
  • sare
  • piper

Pentru copt:

  • 12-14 prune
  • 10 roşii mici
  • un litru vin alb
  • o lingură ulei
  • puţin rozmarin

 

Mod de preparare:

Carnea se curăţă bine de pieliţele în exces. Din usturoi pisat cu sare, piper şi ulei se face o pastă cu care se unge carnea pe toate părţile.

Se rulează, se prinde cu sfoară, se presară cu cimbru şi se aşază în forma de cuptor. Se toarnă vinul şi uleiul, se pun roşiile întregi, rozmarinul şi prunele fără sâmburi.

Se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute, stropind din când în când friptura cu sos din tavă.

Friptura de miel cu prune

Friptura_de_miel_cu_prune

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.