Friptura de miel cu prune
PrinteazaFriptura de miel cu prune din: pulpa de miel, cimbru, usturoi, ulei, sare, piper, prune, rosii, vin alb, ulei, rozmarin.
- o pulpă miel
- 2 crenguţe cimbru uscat
- 6 căţei usturoi
- o lingură ulei
- sare
- piper
Pentru copt:
- 12-14 prune
- 10 roşii mici
- un litru vin alb
- o lingură ulei
- puţin rozmarin
Mod de preparare:
Carnea se curăţă bine de pieliţele în exces. Din usturoi pisat cu sare, piper şi ulei se face o pastă cu care se unge carnea pe toate părţile.
Se rulează, se prinde cu sfoară, se presară cu cimbru şi se aşază în forma de cuptor. Se toarnă vinul şi uleiul, se pun roşiile întregi, rozmarinul şi prunele fără sâmburi.
Se lasă la cuptor aproximativ 80 de minute, stropind din când în când friptura cu sos din tavă.
Friptura de miel cu prune
Pofta buna!