Friptura de miel cu salata de patrunjel
PrinteazaFriptura de miel cu salata de patrunjel din: lipii, friptura de miel, naut, pasta de susan, usturoi, patrunjel, menta, ceapa rosie, rosii coapte, cuscus sau bulgur, lamaie, ulei de masline, sare, scortisoara, ienibahar.
- lipii libaneze
- friptură de miel
- 300 g năut
- 1 lingură cu pastă de susan
- 3 căţei de usturoi
- 5 legături de pătrunjel
- 1 legătură de mentă
- 1 ceapă roşie
- 3-4 roşii coapte
- 100 g cuşcuş sau bulgur
- 1 lămâie
- ulei de măsline
- sare
- scorţişoară
- ienibahar
Mod de preparare:
Fierbe năutul dinainte înmuiat (cel puţin 12 ore). Trece-l apoi printr-o sită şi amestecă-l energic cu pasta de susan şi usturoiul zdrobit. Subţiază cu zeama în care a fiert năutul şi puţin ulei.
Amestecă într-un castron pătrunjelul tocat fin cu ceapa tocată la fel de fin şi roşiile cubuleţe. Adaugă cuşcuşul opărit cu o cană cu apă fiartă. Stropeşte salata cu zeamă de lămâie şi ulei şi condimentează cu puţină sare, scorţişoară şi ienibahar.
Serveşte friptura tăiată în felii potrivit de groase, cu lipii, pe pat de salată de pătrunjel şi pastă de năut din belşug.
Friptura de miel cu salata de patrunjel
Pofta buna!