Friptura de miel cu sos de piper

Printeaza

Friptura de miel cu sos de piper din: carne de miel, sare, piper, vin rose, ulei, piper, unt, faina, lapte, cimbru.

Ingrediente:Friptura_de_miel_cu_sos_de_piper

  • 800 g carne de miel
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin rose
  • ulei

Pentru sos:

  • piper verde şi negru
  • 150 g unt
  • 3 lingurite făină
  • 200 ml lapte dulce
  • cimbru uscat şi verde

Mod de preparare:

Se pregăteşte carnea de miel, se taie bucăţi potrivite şi se călesc în ulei încins, se adaugă sare, piper şi vinul rose şi se lasă să fiarbă înăbuşit pe aragaz. Separat, se topeşte untul, se adaugă făina cernută, se amestecă să nu se ardă şi se toarnă laptele călduţ. Compoziţia trebuie să aibă consistenţa unei ciulamale.

După ce a fiert în câteva clocote, la sfârşit, se presară piperul, fie boabe, fie măcinat şi se acoperă cu un prosop de bucătărie. Friptura se serveşte ornată cu sosul de piper şi, pe deasupra, cu cimbru uscat. Se serveşte cu diverse garnituri, fie din cartofi, fie din orez sau cu salate de crudităţi.

Friptura de miel cu sos de piper

Friptura_de_miel_cu_sos_de_piper

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna friptura de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.