Friptura de miel cu sos si paste
PrinteazaFriptura de miel cu sos si paste din: carne de miel, ceapa, oua, lamaie, untura, piper, sare, faina, apa.
- 1 kg carne de miel (pulpă sau piept)
- 2 cepe
- 3 ouă
- 1 lămâie
- 100 g untură
- piper boabe
- sare
- 1 lingură făină
- apa
Mod de preparare:
Tai carnea felii, o pui într-o cratiţă cu untură, sare, ceapa tăiată, piperul boabe. Căleşti carnea, ceapa, torni apa şi laşi să fiarbă.
Când carnea este fiartă torni peste ea un amestec făcut din 3 gălbenuşuri frecate cu zeama de la o lămâie, făina şi 5 linguri de apă.
O mai fierbi 5 minute amestecând tot timpul. O serveşti cu paste făinoase fierte şi trecute prin unt topit şi frunze de pătrunjel.
Pofta buna!
MIel si paste impreuna. Doua preparate pe care le ador