Friptura de miel cu usturoi la cuptor
PrinteazaFriptura de miel cu usturoi la cuptor din: carne de miel, usturoi, unt, ulei de masline, foi de dafin, cimbru, rozmarin, vin, sare si piper.
- 1.5-1.8 kg carne de miel (pulpa din spate)
- 1 legatura usturoi verde
- 4-5 căţei de usturoi
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline sau 3 linguri cu ulei de floarea soarelui
- 2 foi dafin
- 2 rămurele de cimbru sau de rozmarin
- 100 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se spală cu apă rece şi se curăţă de pieliţe. Nu se desface de pe os, dar se sparge osul în două sau trei locuri, pentru a se tăia cu uşurinţă când carnea este friptă. Se tapetează cu un şervet absorbat, apoi se unge cu unt şi cu ulei şi se presară cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt. Se pune într-un vas mare, se acoperă şi se lasă la rece o oră.
Între timp, de încinge cuptorul, iar usturoiul se curăţă şi se toacă mărunt. Se alege o tavă potrivit de mare pentru bucata de carne şi se unge cu puţin ulei. Se presară apoi usturoiul trecut printr-un jet de apă fierbinte. Se aşază carnea şi se adaugă vinul îndoit cu apă. Se pune în cuptorul încins şi se coace, la foc iute, 55-65 minute.
Se întoarce friptura şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă, iar în ultimele 15 minute se reduce focul la potrivit. Se serveşte imediat cu salată verde sau salată de castraveţi.
Friptura de miel cu usturoi la cuptor
Pofta buna!