Friptura de miel cu usturoi
PrinteazaFriptura de miel cu usturoi din: pulpa de miel, ulei de masline, usturoi, rozmarin.
- 2.7 kg pulpa de miel
- 30 ml ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 legatura de rozmarin proaspat
Mod de preparare:
Se spala pulpa de miel si se tamponeaza cu un prosop curat de bucatarie, din bumbac sau din hartie, pentru a reduce surplusul de apa. Apoi se curata usturoiul si se taie in bucati. Bucata de carne se unge cu putin ulei de masline si se impaneaza cu bucatile de usturoi si cu cateva crengute de rozmarin.
Se asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Pulpa de miel se asaza intr-o tava si se introduce termometru care masoara temperatura din interiorul fripturii. Se adauga putina apa in tava pana cand pulpa inferioara este acoperita cu un strat lichid de aproximativ 10-15 mm.
Tava se asaza pe primul raft. Se seteaza cuptorul la temperatura de 180°C, timp de 165 de minute. Friptura este gata atunci cand termometrul indica temperatura de 70°C in interiorul bucatii de carne.
Friptura de miel cu usturoi
Pofta buna!