Friptura de miel fiarta in vin

Printeaza

Friptura de miel fiarta in vin din: cozi de miel, ulei, morcovi, usturoi, cimbru, dafin, vin alb, supa de miel sau legume, jeleu de coacaze rosii, sare si piper.

 

Friptura_de_miel_fiarta_in_vin

Ingrediente:

  • 4 linguri cu ulei de floarea-soarelui
  • 4 cozi de miel
  • 2 morcovi curăţaţi şi tăiaţi mărunt
  • 3-4 căţei de usturoi, curăţaţi
  • câteva fire de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • 300 ml vin alb
  • 500 ml supă de miel sau de legume
  • 4-6 linguri cu jeleu de coacăze roşii
  • sare şi piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160°C. Incălzeşte jumătate din cantitatea de ulei într-o oală, pune 2 cozi de miel şi prăjeşte-le pe toate părţile, până devin maronii. Scoate-le şi lasă-le deoparte. Adaugă uleiul rămas şi prăjeşte celelalte 2 bucăţi de miel.

Adaugă morcovii, ceapa, usturoiul, cimbrul şi frunzele de dafin, toarnă vinul şi supa. Acoperă oala cu folie de aluminiu şi coace în cuptor timp de 2 – 2 1/2 ore, sau până când carnea este gata.

Scoate oala din cuptor şi aşază carnea într-o tavă. Stropeşte-o cu puţin suc din oală şi coace-o din nou, până când s-a rumenit.

Scoate legumele din oală. Dă în fiert lichidul rămas şi lasă-l să fiarbă până se reduce la jumătate, apoi adaugă jeleul şi amestecă până se topeşte. Asezonează cu sare şi piper. Serveşte carnea stropită cu sos.

 

Friptura de miel fiarta in vin

Friptura_de_miel_fiarta_in_vin

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.