Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi

Printeaza

Friptura de miel impanata cu slanina afumata si usturoi din: carne de miel, ulei, usturoi, slanina afumata, vin, apa, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Miel_3

  • carne miel
  • 6-7 linguri ulei
  • 10 catei de usturoi
  • slanina afumata
  • 500 ml vin
  • apa
  • rozmarin
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se fac mici taieturi in carne cu varful unui cutit si in taietura se pun felii de usturoi taiate in 2 sau 4 si felie de slanina afumata. Dupa ce am impanat astfel bucatile de carne le saram si piperam din abundenta si le asezam in tava in care am pus ulei.

Punem deasupra rozmarin, mai punem vreo 2-3 catei usturoi taiati in 2 cateva felii de slanina taiata si ea felii mai subtirele si turnam peste 500 ml vin si apoi apa cat sa acopere carnea si astfel dam totul la cuptor unde il lasam sa se faca cca 40 min. dupa care intorcem bucatile de carne si il lasam mai departe in cuptor pana scade zeama si bucatile de carne sunt rumenite.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mmmmmm… Delicios! Dacă mai pui și un vin roșu demisesc…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.