Friptura de miel in stil italian
PrinteazaFriptura de miel in stil italian din:pulpa de miel, cartofi, unt, cimbru, usturoi, patrunjel, sare, piper, condimente.
- 1,5 kg pulpă de miel
- 1,5 kg spanac
- 300 g cartofi mici
- 150 g unt
- 1/2 linguriţă cimbru
- 7 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel verde
- sare
- piper
- condiment vegetal
Mod de preparare:
Speli carnea şi o pui în tavă cu jumătate din cantitatea de unt, usturoiul tocat, cimbru, sare, piper, condiment vegetal şi puţină apă.
Introduci tava la cuptor şi, din când în când, stropeşti carnea cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.
După 45 de minute, verifici dacă friptura este gata. Fierbi spanacul, îl toci şi îl amesteci cu jumătate din untul rămas, topit. Cartofii fierţi, îi tăvăleşti prin restul de unt topit şi prin pătrunjelul tocat.
Friptura gata făcută o tai felii sau bucăţele şi le aşezi pe un platou, înconjurate de spanac şi de cartofi fierţi.
Friptura de miel in stil italian
Pofta buna!