Friptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi natur
PrinteazaFriptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi natur din: pulpa de miel, usturoi, vin alb, apa, ulei, rozmarin, maghiran, capere, salvie, cascaval, rosii, sare, piper.
- 1 pulpa miel
- 5 catei usturoi
- 2 pahare vin alb
- 1 pahar apa
- 50 ml ulei
- rozmarin
- maghiran
- 100 g capere
- salvie proaspata
- 50 g cascaval
- 1/2 cutie rosii maruntite in suc propriu
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli pulpa de miel şi o ştergi cu un şervet absorbant. O crestezi cu un cuţit din loc în loc şi o împănezi cu felii de usturoi. Ungi carnea cu ulei, potriveşti de sare şi piper. Incingi cuptorul. Aşezi carnea într-o tavă unsă cu ulei, împreună cu caperele. Torni în tavă vinul, roşiile cu tot cu suc şi apa. Presari rozmarin şi maghiran.
Acoperi tava cu folie de alumi¬niu şi bagi la cuptor, la foc mediu, 30 de minute. Scoţi folia şi întorci carnea din când în când. Sosul din tavă nu trebuie să scadă prea mult. Dacă este cazul, mai poţi completa cu apă caldă amestecată cu vin.
Atunci când întorci carnea, ai grijă să o stropeşti cu sosul format în tavă, pentru o rumenire uniformă. Cu 5-10 minute înainte de a o scoate, presari caşcaval ras. Când capătă o culoare frumoasă şi este gata, scoţi friptura, o porţionezi şi presari salvie.
O poţi servi cu o garnitură de cartofi natur.
Friptura de miel la cuptor cu garnitura de cartofi natur
Pofta buna!