Friptura de miel la tava cu usturoi si salvie
PrinteazaFriptura de miel la tava cu usturoi si salvie din: carne de miel, patrunjel, vin alb, ceapa, usturoi, salvie, dafin, ulei de masline, cuisoare, pasta de tomate, seminte de chimen, sare, piper, cartofi, gogosari murati.
- 1.5 kg carne de miel
- o legatura de patrunjel
- 300 ml vin alb sec
- o ceapa
- doi catei de usturoi
- 3 frunze de salvie
- doua frunze de dafin
- 100 ml ulei de masline
- doua cuisoare
- 30 g pasta de tomate
- 10 g seminte de chimen
- sare
- piper
- cartofi
- gogosari murati
Mod de preparare:
Carnea de miel se taie in bucati potrivit de mari si se condimenteaza. Se stropeste o tava cu ulei si se asaza bucatile de carne. Ceapa si usturoiul se curata de foi, se spala si se toaca. Frunzele de salvie si frunzele de dafin se toaca marunt si se pun peste ceapa.
Se adauga semintele de chimen prajite intr-o tigaie fara ulei, cuisoarele intregi si pasta de tomate. Se toarna restul de ulei, jumatate de kilogram de apa, vinul alb, sare si piper dupa gust. Se adauga putin patrunjel tocat, se amesteca totul si se toarna peste carne.
Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mediu pana scade sosul si carnea de miel s-a inmuiat si poate fi patrunsa cu dintii unei furculite. Se lasa sa se raceasca zece minute apoi se serveste cu o garnitura de cartofi prajiti si gogosari murati.
Friptura de miel la tava cu usturoi si salvie
Pofta buna!