Friptură de miel la tavă cu usturoi

Printeaza

Friptură de miel la tavă cu usturoi

Ingrediente:Friptură de miel la tavă cu usturoi

  • 1,5 kg carne de miel (pulpele)
  • 1-2 linguri untură
  • sare
  • cîţiva căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea.

Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri apăşi se dă la cuptor la foc mic, apoi mai mare, pentru ca friptura să prindă coajă.

Cînd s-a fript, se scoate din tavăşi se aşază pe farfuria de servit. În tavă se toarnă cîteva linguri de apă şi cîţiva căţei de usturoi pisat.

Se pune tava pe maşină la foc, se lasă să dea un clocot, se trece zeama prinsităşi se toarnă peste friptură. Se serveşte cu cartofi prăjiţi şi salată, după gust.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.