Friptură de miel la tavă cu usturoi
PrinteazaFriptură de miel la tavă cu usturoi
- 1,5 kg carne de miel (pulpele)
- 1-2 linguri untură
- sare
- cîţiva căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se spală carnea, se şterge cu un şervet, se săreazăşi se lasă să stea jumătate de oră cu sarea.
Se unge o tavă cu untură, se aşază pulpele de miel, se toarnă 2-3 linguri apăşi se dă la cuptor la foc mic, apoi mai mare, pentru ca friptura să prindă coajă.
Cînd s-a fript, se scoate din tavăşi se aşază pe farfuria de servit. În tavă se toarnă cîteva linguri de apă şi cîţiva căţei de usturoi pisat.
Se pune tava pe maşină la foc, se lasă să dea un clocot, se trece zeama prinsităşi se toarnă peste friptură. Se serveşte cu cartofi prăjiţi şi salată, după gust.
Pofta buna!