Friptura de miel mediteraneana
PrinteazaFriptura de miel mediteraneana din: ardei rosii, rosii cherry, masline, sare, piper, branza de capra, ansoa, ulei de masline, usturoi, sos pesto, otet balsamic, dovlecei, costite de miel, mustar Dijon, busuioc si miere.
Pentru ardeii rosii:
- 2 ardei roşii mici, înjumătăţiţi
- 125-175 g roşii cherry, tăiate în jumătate
- 6 măsline negre, feliate
- sare şi piper negru
- 70 g brânză de capră moale, cu crustă
- 1/2 x 50 g conservă cu anşoa, scursa
Pentru dressing:
- 3 linguri cu ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, decojit şi zdrobit
- 1/2 lingură rasă cu sos pesto verde
- 1 lingură cu oţet balsamic
Pentru miel:
- 2 dovlecei, tăiaţi în felii
- 2 x 350 g costiţe de miel
- 1-2 căţei de usturoi, tăiaţi în felii
- câteva crenguţe de rozmarin
Pentru salsa:
- 150 ml ulei de măsline virgin
- 1/2 x 50 g conservă cu anşoa, scursă
- 1 căţel de usturoi, clirăţat şi zdrobit
- 1 lingură rasă cu muştar tip Dijon
- 2 linguri cu oţet balsamic
- 2 linguri rase cu busuioc proaspăt, tocat
- 1 lingură cu miere
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 220°C. Pentru ardeii roşii: Umple cavitatea ardeilor cu roşiile cherry şi măslinele feliate, apoi asezonează. Taie brânza de capră în bucăţi şi aşaz-o deasupra ardeilor. Taie file-urile de anşoa în fâşii lungi şi aşază-le deasupra.
Pentru sos: Amestecă bine toate ingredientele. Pune dovleceii feliaţi într-o tavă, stropeşte-i cu mai mult de jumătate din cantitatea de sos şi amestecă bine. Introdu tava în cuptor şi coace-i 5 minute.
Decupează nişte buzunare în carnea de miel şi introdu usturoiul şi crenguţele de rozmarin. Aşază carnea într-o tavă şi înconjoar-o cu dovleceii copţi şi ardeii.
Asezonează bine. Stropeşte legumele cu sosul rămas şi coace în cuptor timp de 20-25 minute până când legumele au devenit aurii, iar carnea s-a făcut suficient.
Pentru salsa: amestecă toate ingredientele şi asezonează. Scoate legumele pe un platou şi aşază friptura deasupra. Serveşte cu salsa, separat.
Friptura de miel mediteraneana
Pofta buna!