Friptura de miel in pergament
PrinteazaFriptura de miel in pergament
- 1 pulpă de miel de aproximativ 1 kg
- 150 ml ulei
- 2 lămâi
- 1 căpăţână usturoi
- sare
- piper
- 1 kg cartofi noi
- 1 legătură mărar
Mod de preparare:
Cureţi usturoiul şi îl pisezi bine, iar separat storci lămâia. Cureţi apoi pulpa de miel, o speli bine şi o ungi cu ulei, zeamă de lămâie, usturoi pisat şi presari sare şi piper după gust. înfăşori pulpa de miel în pergament sau în hârtie de copt, o aşezi într-un vas şi dai carnea la cuptor pentru 40 de minute, la foc potrivit.
Intre timp cureţi cartofii şi îi pui la fiert întregi, în apă cu sare. Când sunt gata îi tai rondele pe care le aşezi pe un platou si presari mărarul tocat fin.
Scoţi si friptura bine pătrunsă, îi îndepărtezi pergamentul, îi înfăşori osul într-o folie de aluminiu şi o aşezi pe platou, alături de cartofi.
Friptură de miel în pergament
Poftă bună!