Friptura de mistret cu salvie, rozmarin si vin
PrinteazaFriptura de mistret cu salvie, rozmarin si vin din: carne de porc mistreţ, ulei, ceapă, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, sare, piper, cartofi, pastă de roşii cu ardei.
- 1,5 kg carne de porc mistreţ
- 200 ml ulei
- 1 ceapă
- 1 -2 foi de dafin
- rozmarin
- salvie
- 250 ml vin alb
- piper
- sare
- 500 g cartofi
- 4 linguri pastă de roşii cu ardei
Mod de preparare:
Carnea de mistreţ necesită a fi pusă la baiţ înainte de preparare. Asezonezi carnea într-o pungă pentru marinare, unde adaugi o ceapă tăiată felii, foi de dafin, rozmarin, salvie, vin alb, piper, sare şi închizi punga ermetic, după care dai la frigider pentru 48 de ore.
Când scoţi carnea, o usuci bine pe şerveţele absorbante, o porţionezi şi o aşezi într-o tavă, în care pui 200 ml ulei, cartofii curăţaţi şi tăiaţi pe lung, dar ceva mai groşi decât cei care sunt prăjiţi.
Adaugi sare, piper, 4 linguri de bulion de roşii cu ardei şi torni şi zeama de la marinat, strecurată înainte.
Introduci tava în cuptorul încins, dar nu înainte de a o acoperi cu folie de aluminiu, pentru a fierbe înăbuşit. După 40 de minute, înlături folia şi laşi friptura să se rumenească timp de 30 de minute.
Pofta buna!