Friptura de pasare cu cartofi
PrinteazaFriptura de pasare cu cartofi din: carne de pasare, ulei, usturoi, cartofi, sare.
- 150 g – 200 g carne de pasare
- 15 g ulei
- 1/4 catei de usturoi
- 2 cartofi
- sare
Mod de preparare:
Carnea de găină se curăţă, se spală şi se pune într-o crăticioară cu uleiul şi puţină apă caldă cu sare. Se acoperă şi se lasă să se frigă înăbuşit, adăugând mereu apă caldă.
Când e pe jumătate friptă, se pune în jur cartofii curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi sferturi. Se adaugă şi usturoiul şi se acoperă cartofii cu apă caldă.
Se lasă să se frigă în continuare sub capac, până se înmoaie atât carnea, cât şi cartofii. Se dau apoi la cuptor să scadă, fără să se rumenească.
Pofta buna!