Friptura de peste la cuptor cu cimbru si busuioc

Printeaza

Friptura de peste la cuptor cu cimbru si busuiocPregăteşti aşa: peştii îi speli, îi cureţi de solzi, aripioare şi codiţe, le scoţi intestinele, spălându-i înăuntru cu grijă. Scoţi branhiile, pe care le păstrezi pentru borş.

Tai peştele pe grosime în bucăţi potrivite, de aproximativ 5 cm.  Separat, cureţi usturoi, iar căţeii îi tai în 4 pe lungime. Cu feliuţele de usturoi vei împăna bucăţile de peşte (3-4 feliuţe la o bucată).

Pregăteşti un sos aşa: într-o cratiţă pui în părţi egale suc de roşii proaspete şi vin alb, cât mai dulce. Guşti şi dacă mai e nevoie (dacă e prea acru vinul) adaugi o linguriţă cu zahăr. In tava de la aragaz, unsă în prealabil cu ulei, aşezi bucăţile de peşte.

Le presari cu sare fină şi piper (alb de preferinţă) pe ambele părţi, după gusf. In mijlocul fiecărei bucăţi pui o boabă de ienibahar. Intre rândurile de carne aşezi ceapă tăiată feliuţe subţiri (nu prea multă) şi foi de dafin: 1-2 la fiecare rând.

Pui şi o crenguţă de busuioc la ultimul rând şi una la primul. Dacă-ţi place, presari şi puţin cimbru. Apoi torni sosul pe fiecare bucată de peşte, încet, după ce ai pus şi câte o picătură de ulei pe fiecare bucată.

Ceea ce a rămas din sos torni printre rânduri. Dai la cuptor la foc potrivit şi laşi 25-30 de minute. Verifici când e gata. Friptura de peşte e bună cu piure de cartofi (de post sau de dulce) şi salată verde cu usturoi şi suc de lămâie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.