Friptura de peste
PrinteazaFriptura de peste din: peste, untdelemn, morcov, patrunjel, telina, ceapa, sare, piper.
- 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn)
- 100 ml untdelemn
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina mai mica
- 2 cepe potrivite
- piper macinat
- sare
- 3 linguri apa
Mod de preparare:
Pestele se curata de solzi, se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile, si bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Intr-o tava se pun putin untdelemn, feliile de zarzavat, apoi bucatile de peste.
Se presara piper macinat si se toarna restul de untdelemn. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute.
Cand pestele s-a rumenit, se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte.
Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata de cartofi cu ceapa.
Pofta buna!