Friptura de porc aromata
PrinteazaFriptura de porc aromata din: pulpa de porc, usturoim, piper, Delikat, cimbru, rozmarin, ulei, legume, unt.
- un kg pulpă de porc dezosată
- 4 căţei usturoi
- o linguriţă piper
- 2-3 linguriţe Delikat legume
- 1/2 linguriţă cimbru
- 1/2 linguriţă rozmarin
- 3 linguri ulei
Pentru garnitură:
- 1 kg legume (după preferinţă)
- 50 g unt
Mod de preparare:
Usturoiul mărunţit, piperul, cimbrul, rozmarinul, Delikat legume şi uleiul se amestecă într-un bol. Carnea se unge cu acest mix.
Pulpa de porc se pune într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 200°C şi se lasă 30 minute.
Se reduce temperatura la aproximativ 160°C şi se mai lasă încă 60 de minute. Se scoate din cuptor, se acoperă cu folie de aluminiu şi se mai lasă 10 minute. Se poate lăsa la răcit aproximativ 24 de ore.
Se serveşte alături de o garnitură compusă din legume fierte şi sotate în unt.
Pofta buna!