Friptura de porc in crusta
PrinteazaFriptura de porc in crusta din: pulpa de porc, mustar, vin, tarhon, leustean, rozmarin, oregano, piper.
- 1 kg pulpă de porc
- 3 linguri cu muştar clasic
- 1 pahar cu vin alb
- 1/2 linguriţă cu tarhon uscat mărunţit
- 1/2 linguriţă cu leuştean uscat mărunţit
- 1/2 linguriţă cu rozmarin
- 1/2 linguriţă cu oregano
- 1/2 linguriţă cu piper negru măcinat
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Freacă mai întâi carnea cu sare, apoi unge-o cu muştar (să fie stratul mai gros).
Amestecă într-un castron toate mirodeniile, apoi tăvăleşte carnea unsă cu muştar prin ele. Incinge ulei într-o tigaie adâncă şi pune bucata de carne la prăjit.
Las-o două minute pe o parte şi un minut pe cealaltă.
Pune acum bucata de carne într-o tavă termorezistentă, adaugă vinul şi aceeaşi cantitate de apă, o lingură cu ulei şi sare.
Dă la cuptor, la foc potrivit, 30 de minute.
Pofta buna!