Friptura de porc cu ananas
PrinteazaO reteta de friptura de porc cu ananas din pulpa de porc, apa, usturoi, ceapa, unt, ananas, foi de dafin, rozmarin, sare, piper, usturoi, patrunjel si ulei de masline.
- 700 g pulpa de porc
- 2 cani de apa
- 3 catei de usturoi
- 2 cepe
- 100 g unt
- cateva felii de ananas
- 2 foi de dafin
- rozmarin
- sare
- piper
pentru sos:
- 5 catei usturoi
- 1 legatura de patrunjel
- 50 ml ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregăteşte un amestec din 2 căni cu apă rece, foi de dafin, rozmarin, sare, piper şi usturoi tăiat. Crestează carnea şi las-o la macerat 3 ore.
Aşaz-o apoi într-o tavă cu unt topit.
Presară ceapă tocată şi lasă la cuptor timp de 30-40 de minute. Pune pătrunjelul într-un mojar cu sare, usturoi şi zdrobeşte bine.
Toarnă treptat ulei de măsline şi amestecă până obţii o pastă, îndepărtează ceapa din friptură şi toarnă sosul de verdeţuri.
Pentru a fi mai deosebită, serveşte friptura cu sos, ceapă tocată şi ananas.
Poftă bună!