Friptura de porc cu boia
PrinteazaFriptura de porc
- 1,6 kg pulpă de porc
- 2 cepe tocate peştişori
- 1 morcov tăiat rondele
- 5 căţei de usturoi
- 2-3 foi de dafin
- 1 linguriţă de cimbru mărunţit
- 1 lingură de pastă de tomate
- 1 linguriţă de boia dulce
- 75 ml ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Punem în cratiţă uleiul, zarzavatul tocat, peste zarzavat, punem carnea tăiată fâşii şi tapetată cu sare, piper, boia, iar deasupra adăugăm usturoiul tocat mărunt.
Punem un capac deasupra şi lăsăm să fiarbă înăbuşit, iar la nevoie, adăugăm puţină apă nu multă, deoarece carnea lasă zeamă multă.
Când considerăm că este fiartă, dăm deoparte, iar după ce s-a răcit, tăiem carnea felii, o aranjăm într-o tavă, peste carne turnăm sosul strecurat şi dăm la cuptor timp de jumătate de oră.
Pofta buna!