Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar
PrinteazaO reteta de friptura de porc cu carntofi natur si sos de mustar din: carne de porc, ulei, vin alb, usturoi, cimbru, supa concentrata de legume, piper, sare, cartofi, patrunjel, mustar si faina.
- 2 kg carne de porc (partea de sus a pulpei sau cap de piept)
- 2-3 linguri ulei (facultativ)
- 1 pahar vin alb
- 1 căpăţână usturoi
- 4-5 ramuri de cimbru
- 1 cană supă concentrată de legume
- piper boabe
- sare şi piper măcinat
pentru garnitură:
- 2 kg cartofi
- pătrunjel
pentru sosul de muştar:
- 1 lingură muştar
- 1 lingură făină
- bobite de muştar
- sare
- piper
- 1 ceşcuţă apă
Mod de preparare:
Curăţă carnea de oasele mici, cresteaz-o uşor cu vârful cuţitului, spal-o în 2-3 ape şi aşaz-o pe un fund de lemn. Freac-o uşor cu un amestec de sare, piper măcinat şi cimbru fărâmiţat.
Aşază carnea într-o tavă de friptură mare, toarnă pe lângă ea supa concentrată de legume, împrăştie boabele de piper în supă şi pune căţeii de usturoi necurăţaţi în jurul cărnii. Pune tava în cuptorul preîncălzit pentru 1 oră. Intoarce carnea, adaugă vinul şi las-o să se frigă, la foc potrivit, încă 1 oră.
Curăţă cartofii, taie-i bucăţi mari şi pune-i la fiert. Scoate-i şi aşază-i în tava de friptură pentru 10 minute înainte de a stinge focul, apoi presară pătrunjel tocat.
Friptură de porc cu cartofi natur şi sos de muştar
Pofta buna!