Friptura de porc cu cartofi
PrinteazaFriptura de porc cu cartofi
Ingrediente:
- 1,5 kg carne de porc
- 2 kg cartofi
- 200 ml ulei
- 100 g făină
- 100 g caşcaval100 g smântână
- 400 ml lapte
- 3 ouă
- 100 ml vin
- 50 g unt
- sare, piper
Mod de preparare:
Se spală carnea, se sărează si se pune intr-o tava, la inabusit, cu o jumatate din cantitatea de ulei si apa. Se introduce vasul la cuptor, circa 60 de minute.
Cand e aproape gata, se stropeste friptura cu vin, se scoate, se portioneaza si se pastreaza in vasul respectiv la cald. Separat, se fierb cartofii in coaja, se racesc, se curata si se taie rondele.
In lapte, se adauga faina si uleiul ramas, se amesteca si se fierbe 30 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Pofta buna!
Foarte buna friptura asta de porc cu cartofi. In weekend incerc sa fac cate o reteta de friptura.