Friptura de porc cu mere

Printeaza

Friptura de porc cu mere din: cotlet sau pulpa de porc, mere, mustar, cimbrisor, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Friptura de porc cu mere

  • 1 kg cotlet sau pulpă de porc
  • 7-8 mere
  • sare
  • piper
  • 2 linguri muştar
  • cimbrişor
  • 2-3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Carnea de porc se taie în felii groase de 1,5-2 cm, astfel încât partea de jos să rămână întreagă. Se unge cu muştarul, se presară cu sare, piper şi. cimbrişor şi se acoperă cu folie, apoi se lasă o noapte la rece.

Ziua următoare se aşază în tavă şi se pun felii de mere între feliile de came.

Se împunge din ambele părţi cu beţe de frigărui din lemn, pentru ca friptura să nu se desfacă în timpul coacerii.

Se pun merele rămase întregi lângă came, se stropeşte cu ulei, se toarnă 1-2 căni de apă (în funcţie de mărimea tăvii), se acoperă şi se introduce in cuptor la foc moderat, pentru 1 oră.

După aceasta se scoate capacul şi se lasă în continuare la rumenit. Se serveşte împreună cu merele coapte şi cu garnitură după plac.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.