Friptura de porc cu mere
PrinteazaFriptura de porc cu mere din: cotlet sau pulpa de porc, mere, mustar, cimbrisor, sare, piper, ulei.
- 1 kg cotlet sau pulpă de porc
- 7-8 mere
- sare
- piper
- 2 linguri muştar
- cimbrişor
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare:
Carnea de porc se taie în felii groase de 1,5-2 cm, astfel încât partea de jos să rămână întreagă. Se unge cu muştarul, se presară cu sare, piper şi. cimbrişor şi se acoperă cu folie, apoi se lasă o noapte la rece.
Ziua următoare se aşază în tavă şi se pun felii de mere între feliile de came.
Se împunge din ambele părţi cu beţe de frigărui din lemn, pentru ca friptura să nu se desfacă în timpul coacerii.
Se pun merele rămase întregi lângă came, se stropeşte cu ulei, se toarnă 1-2 căni de apă (în funcţie de mărimea tăvii), se acoperă şi se introduce in cuptor la foc moderat, pentru 1 oră.
După aceasta se scoate capacul şi se lasă în continuare la rumenit. Se serveşte împreună cu merele coapte şi cu garnitură după plac.
Pofta buna!