Friptura de porc cu piure de conopida
PrinteazaFriptura de porc cu piure de conopida din: muschi de porc, ulei, usturoi, curry, cimbru, vin, conopida, unt, lapte.
- 2 bucăţi muşchi de porc
- 2 linguri cu ulei
- 1 căţel de usturoi
- 1 praf de curry
- 1 linguriţă cu cimbru
- 1 pahar cu vin alb
Pentru piure:
- 1 conopidă mică
- 1 lingură cu unt
- 2 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Pregăteşte friptura astfel: amestecă toate condimentele într-un bol şi toarnă uleiul. Unge feliile de carne cu această compoziţie, apoi pune-le într-un vas de yena uns cu puţin ulei.
Pune din loc în loc usturoiul tăiat mărunt. Toarnă 50 ml apă şi coace friptura 30 de minute, scoate vasul, toarnă vinul şi mai coace până când carnea este gata şi s-a rumenit.
Ai grijă să o întorci la jumătatea timpului de preparare! In timp ce se face friptura, pregăteşte piureul: fierbe conopida, apoi paseaz-o. Amestec-o bine cu untul, laptele şi sare după gust.
Serveşte friptura alături de piureul de conopidă.
Friptura de porc cu piure de conopida
Pofta buna!