Friptura de porc cu prune si caise

Printeaza

Friptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin.

Ingrediente:Friptura de porc cu prune si caise

  • 1,5 kg cotlet de porc
  • 20 de prune uscate
  • 14-16 caise uscate
  • 2 cepe
  • 200 g miez de nucă
  • 2 linguri cu unt
  • 1 lingură cu scorţişoară pulbere
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 linguriţă cu piper măcinat
  • 1 pahar cu vin alb

 

Mod de preparare:

Pregătiţi ingredientele: spălaţi fructele uscate, uscaţi-le în prosop curat, tăiaţi-le mărunt şi lăsaţi-le într-o farfurie adâncă.

Spălaţi carnea cu apă călduţă, ştergeţi o cu şerveţele de hârtie, aşezaţi carnea pe un fund de lemn şi condimentaţi-o cu sare, piper măcinat şi scorţişoară. Lăsaţi să se odihnească.

Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peş­tişori, căliţi cu 1 lingură plină cu unt. Puneţi ceapa în tava de friptură, aşezaţi dea­supra carnea, peste care împrăştiaţi fructe uscate şi nuci tocate mărunt.

Cu restul de unt ungeţi carnea, trecând peste condimente şi fructe, bucăţele mici de unt. Puneţi tava în cuptorul fierbinte pentru 60 minute, întoarceţi carnea, adăugaţi vinul, continu­aţi frigerea la foc potrivit.

Friptura este gata în 90 minute.

Scoateţi friptura pe platou, porţionaţi, aşezaţi alături sosul de fructe şi nuci. Puneţi pe farfuriile de servit piure de cartofi, friptură şi sos.

Serviţi lângă vin roşu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.