Friptura de porc cu prune si caise
PrinteazaFriptura de porc cu prune si caise din: cotlet de porc, prune, caise, ceapa, nuca, unt, scortisoara, sare, piper, vin.
- 1,5 kg cotlet de porc
- 20 de prune uscate
- 14-16 caise uscate
- 2 cepe
- 200 g miez de nucă
- 2 linguri cu unt
- 1 lingură cu scorţişoară pulbere
- 1 linguriţă cu sare
- 1 linguriţă cu piper măcinat
- 1 pahar cu vin alb
Mod de preparare:
Pregătiţi ingredientele: spălaţi fructele uscate, uscaţi-le în prosop curat, tăiaţi-le mărunt şi lăsaţi-le într-o farfurie adâncă.
Spălaţi carnea cu apă călduţă, ştergeţi o cu şerveţele de hârtie, aşezaţi carnea pe un fund de lemn şi condimentaţi-o cu sare, piper măcinat şi scorţişoară. Lăsaţi să se odihnească.
Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori, căliţi cu 1 lingură plină cu unt. Puneţi ceapa în tava de friptură, aşezaţi deasupra carnea, peste care împrăştiaţi fructe uscate şi nuci tocate mărunt.
Cu restul de unt ungeţi carnea, trecând peste condimente şi fructe, bucăţele mici de unt. Puneţi tava în cuptorul fierbinte pentru 60 minute, întoarceţi carnea, adăugaţi vinul, continuaţi frigerea la foc potrivit.
Friptura este gata în 90 minute.
Scoateţi friptura pe platou, porţionaţi, aşezaţi alături sosul de fructe şi nuci. Puneţi pe farfuriile de servit piure de cartofi, friptură şi sos.
Serviţi lângă vin roşu.
Pofta buna!