Friptură de porc cu prune
PrinteazaO reteta delicioasa de friptura de porc cu prune, vin, ulei, alune de padure, zahar, cuisoare, sare, piper, boia, cimbru verde.
- 1 kg muşchi de porc
- 500g prune
- 200ml vin
- 2 linguri ulei
- 100g alune de pădure
- 1lingură zahăr
- 3 – 4 cuişoare
- sare
- piper
- boia
- cimbru verde
Mod de preparare:
Zdrobiti şi amestecaţi într-un mojar sarea, piperul, cimbrul, cuişoarele şi boiaua. Cu acest amestec ungeţi muşchiul şi prăjiţi-l în ulei încins pe toate părţile. Când este rumenit uniform, puneţi-l într-o tavă unsă cu ulei, adăugaţi vinul amestecat cu zahărul şi puneţi tava la cuptor la foc potrivit.
După 20 de minute, puneţi lângă carne prunele fără sîmburii în locul cărora aţi pus câte o alună. Când carnea este fragedă scoateţi tava din cuptor, lăsaţi-o la răcit şi apoi tăiaţi carnea în felii.
Friptură de porc cu prune
Pofta buna!