Friptura de porc cu salvie si paste
PrinteazaFriptura de porc cu salvie si paste din: taitei lati, sare, piper, mascarpone, rosii, praz, ciuperci pleurotus, ulei de masline, dovlecel, suc de lamaie, fileuri de porc, frunze de salvie, faina si marsala.
- 250 g taitei lati
- sare
- piper
- 3 linguri mascarpone
- 4-5 rosii
- 1 fir praz
- 200 g ciuperci pleurotus
- 6 linguri ulei de masline
- 1 dovlecel
- 3 linguri suc de lamaie
- 8 fileuri de porc (de circa 80 g)
- 8 frunze de salvie
- 1 lingura faina
- 2 lingur Marsala
Mod de preparare:
Se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe pachet. Mascarpone se freaca impreuna cu 75 ml apa de la paste. Pastele se scurg si se amesteca impreuna cu pasta fluida de mascarpone. Se spala rosiile, se curata si se taie felii. Se curata prazul si se taie rondele. Se curata ciupercile si se taie.
Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei. Se prajesc ciupercile si prazul. Se spala dovleceii, se curata si se taie felii. Totul se amesteca impreuna cu rosiile si pastele; se adauga sare, piper si 1 lingura suc de lamaie.
Pe fripturi se infinge cate o frunza de salvie si se da prin faina. In 4 linguri de ulei se prajesc fripturile 2-3 minute. Se scot, se sareaza si se tin la cald. Grasimea se stinge cu Marsala si 2 linguri de suc de lamaie. Se stropesc fripturile si se servesc cu salata.
Friptura de porc cu salvie si paste
Pofta buna!
foarte gustoasa friptura de porc cu paste, salvia ii da o aroma deosebita
Friptura asta arata demential