Friptura de porc cu sos de bulion si vin
PrinteazaFriptura de porc cu sos de bulion si vin
- 1 kg. carne de porc cu putina slanina
- ulei
- vin rosu
- catei de usturoi
- 4 cutiute de bulion din comert sau suc de rosii
- sare
- piper dupa gust
Se taie felii potrivite carnea de porc si se asaza intr-o tava, care in prealabil a fost unsa cu undelemn. Se presara un praf de sare si se pune tava la cuptor, aproximativ 20 min.
Se intoarce carnea sa se rumeneasca si se stropeste cu vin. Usturoiul se piseaza si se amesteca cu sare si apa pentru a nu prinde un gust rau cind se pune peste friptura fierbinte.
Cind carnea este rumenita pe ambele parti, se adauga sucul de rosii sau bulionul amestecat cu vin, se lasa sa scada vreo 20 min, dupa care se inchide cuptorul si se pune usturoiul din abundenta.Se serveste cu mamaliguta si cu salata acra.
Pofta buna!